Ana içeriğe atla

WEB MASTER - WEB YAZILIMCI OLMAK İÇİN

Webmaster olmak için ne yapmalı?


İlk önce HTML mi?.  CSS mi?.  JavaScript mi?.  JQuery mi?.  PHP mi?.


Tecrübe sahibi Bilgelerin tavsiyesi ve nedeni şudur:


XHTML >  CSS >  HTML5 >  JavaScript >  JQuery >  AJAXPHP >  +Algoritma mantığı.


 


NEDEN önce html+css+java


CSS dili; HTML dilinin tamamlayıcısıdır. süslemek içindir. Kuaföre giden bayanlara manikürden önce oje sürülmez. ilk olarak. ilk önce oje sürülür, sonra manikür yapılırsa oje bozulur ve düzeltilmesi gerekir. HTML ile internet sitelerinin iskeletini oluşturursunuz. çıplak kalmaması için beden ve kıyafet giydirirseniz yakışıklı olur güzel olur. Bu kıyafeti giydirmek için CSS diline ihtiyaç duyarız. HTML bir yere kadar. Herşeyin bir sınırı var.


 


HTML dilinden önce javascript veya PHP öğrenirseniz elbise giydirebilecek bir iskelet ve beden bulamazsınız ve yaratamazsınız+tasarlayamazsınız. İlk önce bir iskelet yaratıp, sonra bedeni iskelete giydirmek gerekir. beden çıplak kalmasın diye elbie gerekir. PHP ve JavaScript Elbisedir. PHP+JavaScript:  Script Dilidir. Web sitesini tasarlamaktan çok yönetmek ve fonksiyonlar eklemek için kullanılır.


JavaScript, PHP ‘den önce öğrenilmelidir!. PHP de Algoritma mantığı işlemez. Karadüzen saz çalan biri duyduğu her türkünün sesinden nasıl çalacağını belirler. Ama hep amatör kalacaktır. Profesyonel sanatçı ise nota bilir. ilk önce o türküyü notaya döker. ardından notalar ile çalar. ve o türküyü artık her zaman bir usta olarak çalar. unutmaz. ilk önce PHP öğrenince algoritma mantığından, algoritma uygulama ve yöntemlerinden yoksun oluruz. Karadüzen saz çalarız. ama algoritma mantığını bir kavradıkmı (notaları öğrendik mi) artık her işimizi bu mantık içerisinde yaparız. (nota ile çalarız ve herkes sazımızı beğenir.)



ALGORİTMA NEDİR?



  1. Markete gir

  2. İhtiyaçlarını al

  3. Kasaya git

  4. Ödeme için sıra bekle

  5. Tutara göre ödeme yap

  6. Fazla verdiysen para-üstünü al

  7. Unuttuğun birşey varsa 2. adıma dön.

  8. Alışveriş bittiyse 9. adıma git.

  9. Marketten çık.


Bu algoritma ile Marketten doğru bir şekilde alışveriş yapmış oluyoruz. Algoritma akıcı ve anlaşılır ifade edildi. Bunlardan bazılarının yerlerini değiştirirsek problemler oluşurdu ve çözülmezdi. Çözülse bile zorlu süreçler yaşanırdı. Örneğin 2. adımdan sonra 9. adım gelirse Hırsız olarak nitelendirilirdik. Algoritmanın mantığı gibi sıralamasıda gayet önem arzeder. Örneğin atletten önce gömleği giyersek sorun olur.


JavaScript dilinde algoritma mantığı işler. javascriptten önce php öğrenirsek karadüzen saz çalmayı öğrendikten sonra nota öğrenmeye kalkmış oluruz. Bir tamirhane Atölyesinde motor ustası olduğunuzu düşünün. ama sizin elektrik işleri ile ilgili tamir bilginizinde olmasına ihtiyaç duydunuz. Yıllar sonra usta olmuşken oto elektrik atölyesinde çırak olarak işe başlamak zor gelir. o yüzden çırak iken her iki işte de ustalığı öğrenip sonradan ustalık yapmalıyız.


JQuery bir JavaScript kütüphanesidir. Yani okula gideriz birşeyler öğrenmek isteriz. ilk-öğretim okulunda sosyal bilgiler vardır. sonradan bu sosyal bilgiler dersi kendi içinde bölünür. (tarih, coğrafya, v.s.) işte bu alt dersler aslında ana dersin bir parçasıdır. JQuery de javaScriptin bir alt özelliğidir.


 


 


HTML öğrendim, (iskeleti oluşturdum) CSS öğrendim. (bedeni oluşturup iskeleti örttüm)


 



WEB MASTER - WEB YAZILIMCI OLMAK İÇİN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

themeforest Multinews - Multi-purpose Wordpress News,Magazine theme free download

Multinews - Multi-purpose Wordpress News,Magazine Item Details Comments Support Live Preview Screenshots   Facebook   Google Plus   Twitter   Pinterest Multinews is News/Magazine wordpress theme with very beautiful design, You can use Multinews for Magazine, newspaper and blog, Multinews has many unique features such as Flipping magazine, Beautiful mega menus, a lot of Layouts options, Ajax Live search, Author Timeline, popular plugins integrated ( Woocommerce, bbPress, Ad Rotate, MailPoet Newsletters, Contact form 7 and much more). Multinews is best choice to create a Beautiful & Powerful News/magazine/blog website The Latest version is 1.7.2 –  Changelog More Features Fully Responsive design  – with custom responsive navigation menu support icons and colos, every single element is adapt Page Builder  – Very powerful and easy to use allow you to create a very complex layouts in seconds also it has a front-end build

wordpress forum teması

KLEO – Next level Premium WordPress Theme http://themeforest.net/item/kleo-next-level-premium-wordpress-theme/6776630?ref=panteist KLEO - Sonraki seviye Premium WordPress Tema Ürün Detayları Yorumlar Destek Canlı Önizleme Ekran       KLEO - Next Level Premium WordPress Tema Son derece esnek, Tamamen özelleştirilebilir Wordpress Çok Amaçlı tema zorlu ihtiyaçlarına uygun. Artık müthiş bir web sitesi oluşturmak için profesyonel bir geliştirici veya tasarımcı olması gerekir.  Kolayca çarpıcı topluluk, şirket sunumu veya üyelik web sitesi oluşturmak.  Hayal gücünüzü vahşi çalışmasına izin ve hayallerinizdeki sitesi oluşturmak.  KLEO başlamak için tüm araçlara sahiptir. KLEO SON WORDPRESS 4.0 VE BUDDYPRESS 2.1 ILE UYUMLUDUR             Diğer Özellikler HTML5 ve CSS3 ve jQuery powered Kutulu ve Geniş versiyonları Tema kurulum talimatları (adım adım) Kolayca Sayfa Builder ile sayfaları oluşturmak  - Gerekli Hayır HTML becerileri Ço