Ana içeriğe atla

Charles Manson

Charles Milles Manson, (d. 12 Kasım 1934, Cincinnati, Ohio), ABD’li suçlu.


Annesi 16 yaşında bir hayat kadınıyken doğan Charles Manson, çocuk yaşlarda annesinin cezaevine girmesi nedeniyle hırsızlık yaparak geçinmeye, sokaklarda yaşamaya başladı.


Ayrıca birinin yıllarca aradığı babası charles manson çıktı (Devamı..)


 





charles milles manson aralarinda yönetmen polanskinin hamile

esininde bulundugu 8 kisiyi olduren seri katil.o siralarda türk

basininda bu cinayetler (bkz: hippi)kültürünün bir getirisi olarak gösterilmiştir.axl rose konserlerinde charles manson baskili tişörtler giymiş ve de endustriyel rock muzik yapan(bkz: marilyn manson)grubuna soyadini vermiştir.hayatinin büyük kismi hapishanelede geçmiş hala da bir hapishanede ölümü

beklemektedir.en sevdiği filmde easy ridermiş gereksiz bi bilgi olsada.


hollywood dan nefret eden psikopat. hücreye kapatıldıktan sonra hobbes u yanına çağırarak hayatını anlatıp film yapmasını, ve hobbesun da kendisini oynamasını istemiştir. hobbes ise kaçarak uzaklaşmıştır


 


polanski’lerin evine yaptığı saldırı ve sonrasında bilinen 7 kurbanı olan daha önce cinayet işledin mi? sorusuna evet yanıtını veren kaç kişi cevabına tam cevap veremeyen seri cinayetler katili. haklı haksız tartışması yapmadan yaşamı incelendiğinde bu herifen başka bir şey olsa şaşardım denebilecek kadar berbat bir yaşamı olan bir insan (benim için sarhoş bir petrol tankeri sürücüsünden farklı değil). en kısa sürede en çok kişiyi öldürdüğü için ve o zamanda yakalandıktan sonra kendisinin bir sürü fanı olduğu için seri katillerin kralı konumundadır. manson ailesi olarak anılır çünkü tek başına takılmamıştır başkalarınıda kendi hegomonyasına alabilme yeteneğine sahiptir. birde sokakta görseniz adamı ciddiye almazsınız hatta sevimli bulursunuz.


 


vito genovesenin dedigi gibi kimseyi oldurmemistir kendisi. hala su kadar kisi oldurdu demek sacma olacaktir.

berbat bi cocukluk gecirmistir. annesi fahiseydi. daha 9 yasinda hırsızlıga basladi.

uzun sure hapise girip cikmis, hic bi olayi olmayan bi serseriydi. suc makinesi olarak da tanımlamak mumkundur.

hippilerin ortamlarina girip gitar calmaya basladi. ordaki cocuklardan ailesini olusturmaya basladi.

sharon tate cinayeti, aileden susan atkins adli kizin itirafiyla aydinlandi. kısa sure sonra da manson tutuklandi.

bu kadar unlu olmasinin nedeni kurbanlarinin kimlikleridir. ayrica diger seri katillerden farkli olarak bi inanis yaratmasi da bi nedendir ( helter skelter sacmaligiyla kandirmis insanlari, siyahlar ayaklancak tum beyazlari oldurcek sadece manson family kurtulcak falan)


hala yattigi cezaaevine dunyanin her yerinden ozellikle gencler tarafından binlerce mektup geliyo. natural born killers film ’inde reytingi manson’ın reytingini geçemeyince mickey onun hakkında “kralı geçmek her zaman için zordur” gibisinden unutulmayacak bir repliğe de imza atmıştır.


 


tanrının kendisine bazı the beatles ve the beach boys şarkıları aracılığıyla vahiy gönderdiğini düşünen ve bu bahaneyle cinayet işleten bir amca. white album‘un tamamının bir vahiy olduğunu iddia etmiş, özellikle de helter skelter ve piggies‘in etkisiyle bu cinayetleri işletmiş. kendisi yalnızca ona verilen görevi ifâ ediyormuş. en çok küfrü george harrison‘dan yediğini düşünüyorum…


bu arada çetesinin üyelerinden birinin adı susan “sadie” atkins: sadie lakabı sexy sadie‘den gelmekte.


(bkz: helter skelter)

(bkz: piggies)

(bkz: death to pigs)


daha fazla ayrıntı için (bkz: http://www.charliemanson.com/)


 


kendisi her psikopat gibi sorunlu bir çocukluk evresi geçirmiştir. 16 yaşında babası belli olmayan bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelir. sevgisiz büyür. annesi onu zırt pırt birilerine, hatta hiç tanımadığı birilerine bırakıp çeker gidermiş. 17 yaşından 32 yaşına kadar hapiste yatar. hapiste iken, insanları etkileme ve onların zayıf yönlerini işleme üzerine kabiliyetini keşfeder. çıkınca, bir hiç olmaktan kurtulup önemli birisi olmak için bu özelliğini kullanır. zamanının hippi grupları ile etkileşime girer ve bu olağanüstü gücünü onlar üzerinde kullanır.

kendisine bağladığı kişiler, sanıldığı gibi dangalak hödük kişiler değildir hep. aralarında üniversite öğrencileri de vardır. şehir dışında eski bir film setinde kendilerine küçük bir komün hayatı kurar bu topluluk. manson burada onları bir güzel işler ve seri cinayetleri işletir. federal ajanlarca katil müridleri ile yakalanıp içeri tıkıldığında şöhreti katlanarak artar.dışarıdaki müridleri ona daha da çok bağlanır ve sayısı artar. kendisi hücresinden onları yönlendirir. yakalanınca, kendisini yakalayan ajana “beni içeri atmakla bir şey başaramadın. içeride 15 yıl yattım ve içeride her şeyi biliyorum, gördüm” demiştir. ajandan, ” yeşil odayı gördüğünü sanmıyorum” cevabını almıştır. idamla cezalandırılır fakat sonraları eyalette idam cezası kalktğından müebbete çarptırılmıştır. bugün halen dünya üzerinde hayranı en çok olan ve en çok hayran mektubu alan seri katil , daha doğrusu seri azmettiricidir. insanları etkileme gücü öyle yüksekmiş ki izlediğim bir görüntüde, müridlerine hapisteyken kendi duruşmasının olduğu adliyeye elleri ve kolları üzerinde emekleyerek gelmelerini emretmiş olduğundan, müridleri yerde köpekler gibi emekleyerek caddeler boyu ilerliyorlardı. kendisi bir bakıma barbar conan’daki büyücü tulsa doom’un gerçek hayattaki yansımasıdır.


 


sadece helter skelter‘i kötü anilarla anmamizi saglamamis, tüm bir çiçek çocuk konseptini de bir şekilde bitirmiş insandir.. öldürdükleri otostopçular nedeniyle neredeyse tüm dünyada otostop ile yol alan hippiler aniden yok olmuş, ve 69′larin mükemmel insanları “işte bunlarin sonu anarşi, bunlarin sonu katliam” denilerek halk tarafindan hor görülmüşlerdir.. bu baglamda benim tarihte tiksindigim üc insandan birisidir digerleri için (bkz: cengiz han) (bkz: kenan evren)


white albüm’ü eline aldigi gün olayi tamamen yanlis anlamiştir.. sarkilardaki detaylardan oyle çıkarımlar yapmıştır ki, makul bi insan oyle bir hayal gücü ile boyle bir vahşet düşünemez.. tipik rastlantilari vahiy olarak algilamistir.. mesela “sexy sadie” sarkisini duydugunda “ulan 2 sene once bir kizla cikiyordum ona sadie diordum, adi neriman olmasina ragmen” diyerek “bu albümü bana mesaj vermek için yazmislar yahu” demiştir.. öyle bir gerzeklik.. white albümdeki neredeyse her şarkiyi kendi nihayi “zencilerle beyazlarin yaptiklari bir savaş olucak, ve ben isa gibi gelip onlari ayiracagim” düsüncesinin içinde eritmiştir.. sonra bakmistir ki zenciler kendileri kaos cikarmaya pek hevesli degiller, o zaman ben kaos olusturayim demiştir.. tamamen rastlantiyla romaban polaski’nin evine girmiş, 8 aylik hamile karisini kesmekte hiç bir beis görmemiştir. bundan sonra kiliçla başka birisine daha dalmiş, bir çok da otostopçu öldürmüştür..


gerçi öldüren o degil, manson ailesi denilen manyaklar sürüsüdür.. işte 3-4 manyagi da kendisine bir şekilde inandirmiş, mürit ilan etmiş sonucta.. mal ararsan dünyada maldan çok ne var?


kendisi hala yanilmiyorsam folsom hapishanesinde göt killari agirmis bir sekilde yasamaktadir.. he yedi senede bir sartli tahliyesi reddediliyor, hapishane arkadaslarindan cikardigi “ommmmm” sesleri yüzünden dayak yiyor (eninde sonunda, gerzek de olsa bir hippi kendisi) orasina burasina kezzap atiliyor.



 


kendisi hakkında yapılan yanlışlardan biri işlenen cinayetleri onun işlediğini sanmaktır. aksine cinayetleri işlememiş, işletmiş seri katildir.



 


“…seri katil denince ilk akla gelen isim charles manson‘dur. charles manson 8 kişiyi öldürmüş bir seri katil ama nasıl tanınması, ünlü yönetmen roman polanski‘nin hamile eşi sharon tate‘yi öldürmesi ile oldu. tate’yi öldürdükten sonra evin duvarlarına the beatles’in ünlü şarkısı helter skelter yazdığı söylendi. kısa sürede cinayeti bu şarkının etkisi ile işlediği söylendi ve bu şarkı charles manson ile özdeşleştirildi. bu adlı iki film yapıldı. ilki 1976′da ikincisi 2004′de iki ayrı filme konu oldu. ünlü şarkıcı marilyn manson ondan etkilenerek onun soyadını kullanmaya başladı. south park bir bölümünü ona ayırdı. guns n’ roses grubu bir albümünde sözlerini charles manson’un yazdığı look at your game girl adlı şarkıya yer verdi ve şarkıyı ona adadı. çağımızın ozanı leonard cohen the future adlı şarkısında ondan söz etti. bir çok film de adı övgü ile geçti ve tarikat lideri muamelesi gördü…”


 


“bana yukarıdan bakarsanız aptalın tekini görürsünüz. bana aşağıdan bakarsanız tanrıyı görürsünüz. bana tam karşıdan bakarsanız, kendinizi görürsünüz.” sözleri ile insanı dehşete düşürmüş olan seri katil.


 


Bir ara gazetecilerden birinin “buyuk bir hayran kitleniz var hapisten cikmanizi heyecanla bekliyorlar” yorumuna, “burda yemekler harika ayrica kitabim ve gelen mektuplarimla ugrasiyorum, pek heyecanlanmasinlar, amerika ilk kez iyi birsey yapiyor bana ” seklinde cevap vermis hasta ruh.


 


 


  • Charles Manson Yaşamı


  • Charles Manson Biyografi

  • Charles Manson hayat hikayesi

18 yaşında kendisi de tutuklandı. Cezaevinde bıçak tehdidiyle bir koğuş arkadaşına tecavüz etti. 1954 yılında şartlı tahliye ile serbest kaldı. Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu vb. suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıktı. 1967 yılında son kez tahliye olduktan sonra, etrafına topladığı kişilerle bir “aile” oluşturarak Los Angeles ta bir çiftliğe yerleşti. Bu çiftlikte geliştirdiği “teorilerle” yönlendirdiği müritlerinden beş kişi, Roman Polanski’nin hamile eşi Sharon Tate, Abigail Folger, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski, erkek kuaförü Jay Sebring, ve lise mezunu bir genç Steven Parent’i Los Angeles, Kaliforniya’da vahşice öldürdüler.


Ertesi gece bu kez Manson’un da katıldığı grup, Labianca çiftini aynı şekilde öldürüp parçaladı. Taraftarı olan bir kadının, farklı bir suçla tutuklandığında, işledikleri cinayetleri övünerek anlatması sonucunda Manson ve dört arkadaşı tutuklandı. İdama mahkûm edilmelerine rağmen Kaliforniya yüksek mahkemesince idam cezasının kaldırılmasıyla, cezaları ömür boyu hapis şekline dönüştürüldü. Toplam cinayetlerinin sayısı belirlenemeyen Manson ve grubunun 35 ölümden sorumlu olduğu sanılır. Charles Manson ABD’de nefret edildiği gibi, kendisini seven, serbest bırakılmasını isteyen çeşitli fan kulüpler oluşturup kampanyalar düzenleyen bir hayran kitlesine de sahiptir.


 


Müzik


6 Mart 1970 tarihinde Manson’ın şarkılarından oluşan Lie: The Love & Terror Cult adlı albüm yayımlandı. Bu albümde daha önceleri Beach Boys tarafından bestelenen “Never Learn Not to Love”ın yeni bir sürümü olan “Cease to Exist” gibi kayda değer çalışmalar yer almaktadır.  Ancak yayımlanmasından sonraki iki ay içinde albüm için basılan iki bin kopyanın sadece 300′ü sattı. Bu albümden sonra sürekli olarak Manson tarafından kaydedilen çeşitli müzik çalışmaları gündeme geldi. The Family Jams adlı albüm iki disklik bir çalışma olup 1970 yılında Manson ve ailesi tarafından kaydedilen şarkıları içermektedir. Steve Grogan tarafından gitar ve ana vokalleri üstlenilen albümde Lynette Fromme, Sandra Good, Catherine Share gibi isimlerin de imzası yer almaktadır. One Mind adındaki müzik, şiir ve konuşma kayıtları derlemesi de Nisan 2005′te yayımlanmış olup, Creative Commons lisansı altına alınmış durumdadır. 


Amerikan rock grubu Guns N’ Roses da Manson’ın “Look at Your Game, Girl” adlı şarkısını 1993 albümleri “The Spaghetti Incident?” içinde belirtilmeyen on üçüncü şarkı olarak tekrar kaydetti. Marilyn Manson albümü Portrait of an American Family‘de yer alan “My Monkey” adlı şarkıda Charles Manson’ın “Mechanical Man” şarkısında da yer alan sözler geçmektedir. 


Yine Manson’ın “I’m Scratching Peace Symbols on Your Tombstone” (veya “First They Made Me Sleep in the Closet”), “Garbage Dump” ve “I Can’t Remember When” adlı şarkıları 1976 yılı televizyon filmi “Helter Skelter”ın özgün film müzikleri arasında yer almaktadır. Ancak buradaki sürümlerin seslendirmesi Steve Railsback tarafından yapıldı. Günümüzdeki popüler bir şehir efsanesine göre Manson, 1965 yılında Monkees grubuna katılmak için bir yetenek denemesinde bulundu fakat o dönemde McNeil Adası’nda hapiste olduğu için bu isteği geri çevrildi.


Kültürel yankılanma


Tate-LaBianca tutuklamalarından sonraki aylar içinde Manson, yeraltı basını tarafından 1960′ların “karşı kültürüne” bir örnek olarak ilan edildi. Haziran 1970 sayısında yer alması için Los Angeles’a gelen bir Rolling Stone yazarı, kanlı “Healter [sic] Skelter” cesedinin fotoğrafını gördü. Bu da Manson’ı popüler kültürle bağdaştırmaya yetecek bir tespitti. Manson’ın modada,  grafiklerde,  müzikte,  filmlerde, televizyonlarda ve tiyatro sahnelerinde bıraktığı bir etki bulunmaktadır. Kurgusal olmayan Helter Skelter adlı kitabın 1994 basımı için oluşturulan bir sonsözde, davacı Vincent Bugliosi, bir BBC çalışanının kullandığı ve o dönemde Manson’a Avrupa’da nasıl bakıldığını özetleyen “neo-Manson ekolü” tabirine yer verdi.


Popüler müzik kültüründe Manson’a değinen çalışmalardan biri de, Alkaline Trio’nun “Sadie” adlı çalışması olup sözlerinde “Sadie G”, “Ms. Susan A” ve “Charlie’s broken .22″ gibi kalıplara yer verilmektedir.  ”Sadie Mae Glutz”, Susan Atkins’in Manson’ın da içinde bulunduğu ailede bilindiği isimdi. “Sadie”nin sözlerini daha sonra Atkins’in yargılanması sırasında yaptığı ifadeden konuşma kayıtları izledi.


Manson o kadar büyük bir alanda etki bıraktı ki, kimi müzik gruplarına da bir şekilde isim verdi. “Spahn Ranch” ve Marilyn Manson gibi gruplar bunlardan ikisidir.  Yine ailenin yaptığı suçlar, John Moran’ın opera çalışması The Manson Family ve Stephen Sondheim’ın müzikali Assassins gibi çalışmalarda kendine yer buldu. Yine Manson’ın başından geçen kimi olaylar teleziyonlara uyarlandı. Yine South Park bölümlerinden olan Merry Christmas, Charlie Manson!‘da, Manson, “666″ sayısına ithaf edilen “06660″ şeklindeki koğuş numarasıyla, animasyonda yer almıştır.


Belgeseller



  • “Manson” adındaki bir belgesel Robert Hendrickson ve Laurence Merrick tarafından 1973 yılında çekildi.


  • “Charles Manson Superstar” adındaki bir belgesel Nikolas Schreck tarafından 1989 yılında çekildi.


Charles Manson

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

themeforest Multinews - Multi-purpose Wordpress News,Magazine theme free download

Multinews - Multi-purpose Wordpress News,Magazine Item Details Comments Support Live Preview Screenshots   Facebook   Google Plus   Twitter   Pinterest Multinews is News/Magazine wordpress theme with very beautiful design, You can use Multinews for Magazine, newspaper and blog, Multinews has many unique features such as Flipping magazine, Beautiful mega menus, a lot of Layouts options, Ajax Live search, Author Timeline, popular plugins integrated ( Woocommerce, bbPress, Ad Rotate, MailPoet Newsletters, Contact form 7 and much more). Multinews is best choice to create a Beautiful & Powerful News/magazine/blog website The Latest version is 1.7.2 –  Changelog More Features Fully Responsive design  – with custom responsive navigation menu support icons and colos, every single element is adapt Page Builder  – Very powerful and easy to use allow you to create a very complex layouts in seconds also it has a front-end build

wordpress forum teması

KLEO – Next level Premium WordPress Theme http://themeforest.net/item/kleo-next-level-premium-wordpress-theme/6776630?ref=panteist KLEO - Sonraki seviye Premium WordPress Tema Ürün Detayları Yorumlar Destek Canlı Önizleme Ekran       KLEO - Next Level Premium WordPress Tema Son derece esnek, Tamamen özelleştirilebilir Wordpress Çok Amaçlı tema zorlu ihtiyaçlarına uygun. Artık müthiş bir web sitesi oluşturmak için profesyonel bir geliştirici veya tasarımcı olması gerekir.  Kolayca çarpıcı topluluk, şirket sunumu veya üyelik web sitesi oluşturmak.  Hayal gücünüzü vahşi çalışmasına izin ve hayallerinizdeki sitesi oluşturmak.  KLEO başlamak için tüm araçlara sahiptir. KLEO SON WORDPRESS 4.0 VE BUDDYPRESS 2.1 ILE UYUMLUDUR             Diğer Özellikler HTML5 ve CSS3 ve jQuery powered Kutulu ve Geniş versiyonları Tema kurulum talimatları (adım adım) Kolayca Sayfa Builder ile sayfaları oluşturmak  - Gerekli Hayır HTML becerileri Ço