Ana içeriğe atla

Seo uyumlu makale nasıl yazılır ?

Seo uyumlu makale kuralları nasıl olmalı, seo uyumlu makale nasıl yazılmalı; Tamda şimdi bunu açıklıycam.


SEO UYUMLU MAKALE

seo için yazılan makaleler en az 250 kelime olmalıdır. bir makalenin bilgi niteliği taşıması için minik bir paragraf yetmeyebilir.

SEO UYUMLU MAKALE KOŞULLARI / KURALLARI

  1. başlıklar
  2. paragraf
  3. etiketler
  4. kategoriler
  5. makale içi verilen linkler
  6. Maddeler - Listeler
  7. Fosforlu ve Renkli tümceler / kelimeler
  8. Zengin metin işaretleme
  9. Keywords Density

SEO AMAÇLI MAKALE İÇİN BAŞLIKLAR NASIL OLMALI

Başlıklar  ( H1, H2, H3 )  Seo makalesi için en önemli unsurlardan, olmazsa olmazlardandır. başlıklar makale içinde hiyerarşik olarak kullanılmalıdır. Diziliş ve kavramsal olarak anlamlı olmalıdır. içeriğin başlığı en fazla 3-4 kelime olmalı. Ama seo makalesinin içindeki ilk başlık daha uzun olabilir. ilk başlık  H1 başlık  olmalıdır.

SEO MAKALESİNDE PARAGRAFLAR NASIL OLMALI

Seo makalesinde paragraflar oluşturmak konusunda genel bir hata vardır. mecbur kalmadıkça ve konu bütünlüğü bitmedikçe ENTER tuşuna basmamalıyız. yani konu dahilinde devam ederken yeni bir satıra geçmememiz gerekir.
Aynı zamanda seo makalesinde en az 3 paragraf bulunmalıdır. bu paragraflar <br> değil <p> etiketi ile oluşturulmalıdır. Hazır Script yada CMS sistemi kullanıyorsanız bu seçenekler / ayarlar ya mevcuttur yada eklenebilir. Script yada CMS sistemlerinde kullanılan yazı editörleri bulunur. CKEditor, TinyImce, FCKeditor, BUI Editor, vb. En çok kullanılan editörü CKEditor'dür. bu yazı editörlerinde satır atlama ve paragraf atlama ayarları / seçenekleri vardır.

SEO UYUMLU MAKALE İÇİN ETİKETLER NASIL KULANILMALIDIR ?

Seo için etiket kullanımı gayet yaygın ve etkili bir yöntemdir. Wordpress, Drupal gibi İçerik yönetim sistemlerinde etiket kullanımı standart olarak gelir. Bu etiketlerin açıklama kısımları tanıtım yazısı gibi değerlendirilmeli ve kısa ama öz olarak açıklama alanları doldurulmalıdır. etiketlerin açıklama alanları kesinlikle boş bırakılmamalıdır. Wordpress de bazı temalar etiket ve kategori sayfalarında açıklama alanlarını göstermeyebilir. bu tip temalardan kaçınılmalıdır.

Seo makale için kaç etiket kullanılmalı ?

Seo uyumlu makale için tüm koşullar yerine getirilirse bir çok etiket girilebilir. seo uyumlu makale de ortalama olarak makaledeki kelime sayısının %3üne kadar girilebilir. bu orana göre 300 kelimelik bir makalede 9 adet etiket bulunabilir. aynı zamanda 1 makalede en az 3-5 etiket bulunmalıdır. etiketler mümkün oldukça başlık kadar anlamlı olmalıdır. etiketler en az 2 kelime en fazla 3 kelime olmalıdır.

SEO MAKALE DE KATEGORİ YÖNETİMİ

Seo uyumlu makale yazmak da en önemli faktörlerden birinide kategoriler oluşturur. Kategoriler de aynı etiketler gibi taxonomy türüdür. Wordpress, Drupal ve benzeri içerik yönetim sistemlerinde kategori yönetimi standart olarak bulunur. Kategorilerin açıklama kısımlarını muhakkak doldurmak gerekir. kategori sayfaları da böylelikle  Google  gibi ve diğer arama motorlarında daha kategoriler rahat index alır. 

Seo için kategori kullanımı nasıl olmalı ?

Kategoriler menüler için en gerekli varlıklardır. site içi navigasyonun temelidir. ve aynı zaman da içeriği yönetmek için en işlevsel özelliklerdendir. hem siteyi yönetmek için hemde siteyi ziyaretçilere doğru sunmak için kategorileri doğru yönetmek gerekir. Bir içerik oluştururken 1 adet ana kategori seçmek en iyisidir. birden fazla kategori seçmek seo açısından doğru değildir. birden fazla kategori seçilmesi gerekiyorsa alt kategorilerden seçilmelidir. Aksi taktirde kullanıcıyı yanlış yönlendirerek anlam karmaşasına neden olabilirsiniz. 

SEO İÇİN MAKALE İÇİ VERİLEN LİNKLERİN KULLANIMI

Site içi seo optimizasyonu; (one page seo optimization) için olmazsa olmazlardan biridir makale içi linkler. makale içinde bazı terimlere, anahtar kelimelere, ve tümcelere verilen linkler aracılığı ile diğer içeriklerinize değer katabilirsiniz. Üstelik makale içi linkleme aracılığı ile kullanıcıların sayfalar arasında daha fazla gezinmesini sağlamanız mümkün olur. böylelikle sitenizde sayfa derinliği değeri artar. Ziyaretçilerin sitenizden hemen çıkma oranı azalır. ortalama oturum süresi yükselir.

SEO UYUMLU MAKALE İÇİN LİSTELER

Seo uyumlu makaleler; için Listeler  ( maddeler )  de önemlidir. Seo sırları olarak bilinen efsanelerden biridir. Doğru kullanılırsa gayet etkili sonuçlar alınabilir. Sıralı Liste ve Sırasız Liste'leri gerektiği yerlerde gerektiği biçimde kullanmanız gerekir. Abartmadan kullanın.

SEO UYUMLU MAKALELERDE RENKLİ ve FOSFORLU KELİME KULLANIMI

Seo uyumlu makale için renkli yazı; kullanılan içerikler de (kelime, terim, tümce) renkli yazı (farklı metin rengi) ve fosforlu yazı (metin arkaplanı rengi) kullanmak o kelimeyi veya tümceyi vurgular. insanlar için dikkat çekici olduğu gibi arma motorlarının robotları - botları için de önem verilmesini sağlar. 

SEO MAKALELERİ İÇİN ZENGİN METİN İŞARETLEME

Zengin metin işaretleme seo için en temel kuraldır. en acemiler bile buradan başlar ki bir o kadar da etkilidir. arama motorlarından ön sıralar da bulunmak istediğiniz kelimeleri makale içinde 
Kalın, | Alt-Çizgili, | İtalik olarak işaretlemek arama motorları tarafından o kelimeler de yükselmenizi sağlar.

SEO UYUMLU MAKALELER DE KEYWORDS DENSITY MANTIĞI

Seo sırrı olarak bilenen bazı kurallardan biri de budur. Keywords Density oranı
Keywords density nedir ?
Keywords Density anahtar kelime yoğunluğu'dur. Bir makalede seo konusunda yükselmek istediğiniz hedef anahtar kelimenizin o makale içinde %Kaç yoğunlukta olduğunu temsil eder.
Bir çok otorite tarafından standart olarak kabul edilen - önerilen keywords density oranı %5'dir. 
ben tüm otoritelere karşı otoriter davranarak %7 oranını öneriyorum. 


SEO 

KONUSUNDA
ANLAMADIĞINIZ KONULARI 
YORUM ALANINDAN 
SORABİLİRSİNİZ !!


















Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. http://prntscr.com/4gsgky
      metin arkaplan rengini sarı / kırmızı / turuncu / mavi yapınca forforlu olmuş oluyor.

      yada fosfor kalemini alıp monitöre sürüyorum. sonra mouse'u oynatmıyorum :D

      Sil
  2. faydalı makale hocam tesekkur ederim.eline sağlık devamını beklıyoruz

    YanıtlaSil
  3. seo uyumlu makale yazmak için en az kaç kelime paragraf olmalı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seo uyumlu olması için 3 yeterlidir ama makalenin rekabetine göre karar verilmelidir. Çünkü aynı başlıkla yada benzer başlıkla aynı konu yada benzer konulardan bahseden bir çok site/sayfa olabilir. Bir makalenin seo uyumlu olması üst sıralara çıkması anlamına gelmez.
      1. Anlaşılır bir içeriği olmalı.
      2. Rakiplere oranla daha zengin içeriği olmalı
      3. html etiketleri, biçimlendirmeleri ve span stiller gerektiği kadar kullanılmalı.
      4. Gerçekten kullanıcıyı çekmeli, bağlamalı..
      5. Sosyal medyada paylaşılacak kadar ilginç bilgiler içermeli.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

themeforest Multinews - Multi-purpose Wordpress News,Magazine theme free download

Multinews - Multi-purpose Wordpress News,Magazine Item Details Comments Support Live Preview Screenshots   Facebook   Google Plus   Twitter   Pinterest Multinews is News/Magazine wordpress theme with very beautiful design, You can use Multinews for Magazine, newspaper and blog, Multinews has many unique features such as Flipping magazine, Beautiful mega menus, a lot of Layouts options, Ajax Live search, Author Timeline, popular plugins integrated ( Woocommerce, bbPress, Ad Rotate, MailPoet Newsletters, Contact form 7 and much more). Multinews is best choice to create a Beautiful & Powerful News/magazine/blog website The Latest version is 1.7.2 –  Changelog More Features Fully Responsive design  – with custom responsive navigation menu support icons and colos, every single element is adapt Page Builder  – Very powerful and easy to use allow you to create a very complex layouts in seconds also it has a front-end build

wordpress forum teması

KLEO – Next level Premium WordPress Theme http://themeforest.net/item/kleo-next-level-premium-wordpress-theme/6776630?ref=panteist KLEO - Sonraki seviye Premium WordPress Tema Ürün Detayları Yorumlar Destek Canlı Önizleme Ekran       KLEO - Next Level Premium WordPress Tema Son derece esnek, Tamamen özelleştirilebilir Wordpress Çok Amaçlı tema zorlu ihtiyaçlarına uygun. Artık müthiş bir web sitesi oluşturmak için profesyonel bir geliştirici veya tasarımcı olması gerekir.  Kolayca çarpıcı topluluk, şirket sunumu veya üyelik web sitesi oluşturmak.  Hayal gücünüzü vahşi çalışmasına izin ve hayallerinizdeki sitesi oluşturmak.  KLEO başlamak için tüm araçlara sahiptir. KLEO SON WORDPRESS 4.0 VE BUDDYPRESS 2.1 ILE UYUMLUDUR             Diğer Özellikler HTML5 ve CSS3 ve jQuery powered Kutulu ve Geniş versiyonları Tema kurulum talimatları (adım adım) Kolayca Sayfa Builder ile sayfaları oluşturmak  - Gerekli Hayır HTML becerileri Ço